Under hösten 2017 kommer ekologisk potatis att levereras från Naturbruksskolan Sötåsen till ett eller flera sjukhuskök. Detta görs som en del av pilotprojektet REFRAME för att demonstrera hur en regional livsmedelskedja kan se ut.

Initiativet sker i samarbete mellan Regionservice och Naturbruksförvaltningen inom Västra Götalandsregionen. Då det är ett pilotprojekt, kommer värdet av kedjan under projekttiden hållas under gränsen för upphandling.

– Under det första året kommer vi att köpa två ton potatis från Naturbruksskolan Sötåsen, berättar Linda Martinsson, områdeschef för Måltider inom Regionservice. I första hand är det SkaS/Skövde som kommer att få potatis därifrån. Det är verkligen ett spännande projekt och i framtiden kanske vi även kan få till en internhandel med rotfrukter och grönsaker.

Läs mer om Regionservice satsning på ekologiska livsmedel